25 maart 2021

Als projectleider spreekt Donna uiteraard veel lokale partijen. Zij komt vanuit VOLOP graag persoonlijk langs om kennis te maken. Dit is tijdrovend maar hierdoor leer je niet elkaar beter kennen, er komen ook leuke samenwerkingen uit voort die je vaak van tevoren niet zou kunnen bedenken.

Het initiatief Thuis in Rooi is daar een mooi voorbeeld van. De welzijnsorganisatie Welzijn De Meierij vertelden we over dit mooie maatschappelijke initiatief, en zij waren meteen enthousiast. Dit heeft erin geresulteerd dat zij samen met Thuis in Rooi het pand gaan betrekken op de Markt 19 in Sint Oedenrode. Samen optrekken, samen diensten aanbieden en mensen verbinden. Geweldig toch! (kijk maar eens onder het kopje Initiatieven wat daar allemaal te beleven is)

Dit was uiteraard niet mogelijk geweest als pandeigenaar gebr. van Stiphout Ontwikkelbedrijf niet open stond om hun leegstaande pand tijdelijk een nieuwe sociale invulling te geven. Het blijft prachtig om te zien hoe partijen mee willen bewegen als maar iemand het stokje oppakt en het gaat organiseren. Het pand werd voorheen betrokken door de Rabobank. Alle meubelen stonden er nog in zoals tafels, stoelen, planten. En ook zij waren bereid mee te werken! Dus alles mag blijven staan zodat Thuis in Rooi meteen van start kan!