Thuis in Rooi 

daar staan de mensen centraal! 

Toen deze twee enthousiaste zussen, Annemieke en Pieternel van der Vleuten, zich melden bij VOLOP Meierijstad wisten we het meteen: dit initiatief moet een plaatsje krijgen! Hun initiatief ‘Thuis in Rooi’ heeft als doel om het centrum van Rooi weer een ouderwets laagdrempelig en gezellig gemeenschapshuis te geven. Vanuit hun hart en maatschappelijke bevlogenheid, willen ze mensen verbinden door een bruisende ontmoetingsplek vol activiteiten aan te bieden. Een community waarin iedereen elkaar kent, ziet en stimuleert mee te doen vanuit zijn eigen kracht en talent.

Een paar maanden heeft de zoektocht samen met Annemiek en Pieternel geduurd waarbij verschillende panden de revue zijn gepasseerd. Totdat we in gesprek raakten, via centrummanager van Veghel Dirk Lammers, met gebr. van Stiphout Projectontwikkeling. Zij zijn eigenaar van het voormalige Rabobankpand op de Markt 19 in Sint Oedenrode. Een lokale partij die zich zo betrokken voelt bij het centrum en de inwoners van Sint-Oedenrode dat zij het niet over hun hart konden verkrijgen om het pand leeg te laten staan. Het pand wordt over een tijd gesloopt en er komen woningen voor in de plaats. In de tussentijd krijgen de zussen de kans hun initiatief neer te zetten en iets goeds te doen voor de mensen in Rooi. 

Ook heeft de Rabobank het initiatief gesteund door het meubilair wat reeds in het pand stond te laten staan, een mooi gebaar en behulpzaam voor de start. 

Iedereen is straks welkom bij ‘Thuis in Rooi’ om samen een hobby uit te oefenen, een spelletje te spelen of gewoon gezellig te buurten onder het genot van een bakje koffie. De zussen staan altijd open voor andere ideeën, want zo kan het initiatief groeien.  Ze richten zich op mensen die er alleen voor zijn komen te staan, om juist hen een plek te bieden om samen te komen en weer fijn onder de mensen te zijn. Als ouderen een klein sociaal netwerk hebben is het risico op isolement en eenzaamheid groot. Maar ook kun je bij ‘Thuis in Rooi’ terecht met vragen voor de gemeente of persoonlijk advies. Welzijn de Meierij is hiervoor een belangrijk aanspreekpunt en zal ook (deels) plaats nemen in het voormalige Rabobank pand.  

Maar wat is er bij Thuis in Rooi straks te beleven? Hier een kleine greep uit wat je kunt verwachten: de aanschuiftafel voor een goed gesprek, jong en oud gaan samen wandelen, een repaircafé, een brei- en haakclubje, een plantenbieb en dansen en zingen door de huiskamer. Er komt zelf een binnentuintje met gras en vogeltjes. De zussen lopen over van inspiratie en ideeën dus blijf ze volgen! 

Een mooie samenwerking met lokale partijen: gebr. van Stiphout Projectontwikkeling, centrummanagement Veghel, Rabobank en Welzijn de Meierij!  

Adresgegevens