Creatief Rooi 

ontmoetingsplek voor hobbyisten 

In Sint-Oedenrode zijn veel creatieve mensen, die als hobby de mooiste schilderijen, beeldhouwwerken, foto’s, boetseerwerken, naaldwerken en andere creatieve pronkstukken maken. Vaak belanden die werken na een tijdje wegens plaatsgebrek op de zolder. En dat vindt Marianne Bekkers zo jammer want zo vertelt ze “je zou toch veel mensen een plezier doen om een blik te kunnen werpen op al deze huisvlijt!”

En zo is het idee achter Creatief Rooi ontstaan. De puzzel was snel gelegd want toen Marianne de leegstand in haar centrum zag groeien en ze las over VOLOP Meierijstad belde ze meteen op voor een intake. “Het is nu tijd om in actie te komen en hiermee iets terug te doen voor Sint Oedenrode”.

Op de Borchgrave 7 vind je voortaan ontmoetingscentrum Creatief Rooi. Een ontmoetingsplaats waar hobbyisten hun mooie creaties aan anderen kunnen tonen en waar men met gelijkgestemden kan praten over hun hobby. Want er is niks mooiers dan je passie te kunnen delen.

Bij Creatief Rooi worden ook leuke demonstraties gegeven, workshops georganiseerd en verrassende exposities gehouden. Maar ook mooie maatschappelijke projecten zoals de verhalentafel waarbij iedereen een voorwerp meeneemt vanuit huis en daarover vertelt. Want overal zit een persoonlijk verhaal achter. En een avond om met elkaar te praten over rouwen. Zeker in deze onzekere tijden met het coronavirus. Of kijk eens naar de ‘Goededoelenkast’, waar je iets kunt kopen van deze hobbyisten en waarbij het geld iedere maand naar een ander goed lokaal doel gaat. En juist om al deze combinaties heeft de Rabobank laten weten aan te willen sluiten als partner en dit mooie initiatief wil ondersteunen! 

Houd hun website in de gaten voor alle activiteiten: www.creatiefrooi.org.

Veel dank aan de pandeigenaar en makelaar RSP voor deze mooie samenwerking!

Periode: 15 november 2020 – heden.

 

   Adresgegevens

Borchgrave 7  

5492 AT Sint Oedenrode www.creatiefrooi.org